Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 08. 06. 16:28

Újabb sportolónk előtt emelhetjük meg a kalapunkat.

Halász Bence bejutott a kalapácsvetés keddi döntőjébe a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.
 
A szombathelyiek junior világ- és U23-as Európa-bajnok versenyzője az első selejtezőcsoportban szerepelt, ezzel a számmal kezdődött a kontinensbajnokság. A kalapácsvetőknek szinte a kongó Olimpiai Stadionban kellett dobniuk az előnapon - az Eb első hivatalos napja a kedd lesz -, a nézők csak lassan szállingóztak, az újságírók többsége is ezen a napon érkezett, az ülésrenddel még nem is készültek el a szervezők. A kalapácsvető ketrecre ugyan némi árnyékot vetett a nézőtér feletti tető, de a versenyzőknek a több mint 30 fokos meleggel, s a tűző nappal is meg kellett küzdeniük.
    
A selejtezőszint 76 méter volt, illetve a legjobb 12 folytathatta a fináléban. A 21 éves Halász Bence, aki idén érte el 79,57 méteres egyéni csúcsát, elsőre azonnal a szintet jelző sárga vonalon túlra dobta a szert, s 76,81 méterrel a mezőnyből elsőként teljesítette a fináléhoz szükséges eredményt.
    

"Jól ment a mozgás a bemelegítésnél, lazának éreztem magam, de amikor szólítottak, azért megremegett a lábam" - nyilatkozott az MTI-nek Halász Bence.
    
Hozzátette: képesnek érezte magát, hogy elsőre megdobja a szintet, de félt, nehogy "elstresszelje".
    
"Nekem a selejtező mindig nehezebb, ez a nagyobb teher. A döntő majd egy más verseny lesz" - mondta a Dobó SE nehézatlétája, aki 79,57-es eredményével a negyedik a nevezettek között.
    
Pásztor Bence a kalapácsvetés selejtezőjének 17.30-kor kezdődő második csoportjában szerepel.
    
A 33 fős magyar csapatból hétfőn még öten érdekeltek.
 

 

Cimkék: halász-bence , atlétika , eb

Legfrissebb híreink


Élő eredmények