Szerkesztő: Nagy Benjámin | M4 Sport
2018. 09. 05. 20:01

Óriási kavarodás jöhet.

 

Danyiil Kvjat sokadik új esélyét is megkaphatja a Toro Rossótól, ám úgy tűnik, Faenza nem csak Pierre Gasly utódját keresi. Jelöltből pedig nincs hiány.

 

Hogy kik szerepelnek a listán, arról csak találgatni lehet. Azt már tudni lehet, hogy a velük korábban hírbe hozott versenyzők közül kik nem állnak rajta. Lando Norrist hiába akarták, a brit aláírta új hosszú távú szerződését a McLarennel. A Forma–E bajnoka, Jean-Éric Vergne eközben a monzai rajtrácson árulta el a Sky Sportsnak, hogy visszautasította az F1-es ajánlatát. „Nem akarok csak azért visszatérni, hogy Forma–1-es versenyző legyek, aki a nyolcadik-tizedik helyekért harcol, aztán megint kirúgják… Amit most csinálok, azzal boldogabb vagyok, mint valaha” – fogalmazott.

A saját nevelések közül Daniel Ticktum jöhet szóba, aki ha megnyerné a Forma–3-as Európa-bajnokságot (jelenleg az élen áll), elméletben megszerezhetné a szuperlicencet. Őt viszont a Red Bull a hírek szerint inkább a japán Super-Formulába küldené a következő szezonra.

Helyette esélyes lehet a McLarentől elbocsátott Stoffel Vandoorne, akit Zak Brown is nagyban ajánlgat Faenzának.
 
A Ferrari által támogatott Antonio Giovinazzit is emlegetik, akinek esetében nem feltétlenül lesz akadály a vörösökkel való kapcsolat, mivel Maranello állítólag hajlandó lenne őt elengedni Faenzába. Vele kapcsolatban Marko viszont előrebocsátotta, vélhetően a Saubernél fog kikötni Charles Leclerc helyén. „Én úgy gondolom, Giovinazzi máshová megy.”

Szabad lesz még Esteban Ocon, Pascal Wehrlein és George Russel is. Mindhárman Mercedes-versenyzők, de a csillagosok még egyiküknek sem talált ülést, és már annak is örülhetne, ha a háromból egyet el tudna valahol helyezni. A Toro Rosso viszont csak akkor lehet opció, ha végleg elengednék az adott versenyző kezét. „A Mercedes-kapcsolat nem állhat fenn” – kötötte ki Marko Ocon kapcsán, hozzácsapva azért a megengedő „bármi megtörténhet” megjegyzést. Wehrleinről az ORF csatornának nyilatkozva pedig tréfásan azt mondta: „Én a listát ábécésorrendbe raktam, és azon Wehrlein neve egészen alul van…”

A neveké mellett láthatóan a kifogások és bökkenők listája sem rövid. Utóbbi lekurtításával az előbbi probléma is orvosolhatónak tűnik. Már csak azt kell kitalálniuk, hogyan oldják ezt meg.
Cimkék: f1

Legfrissebb híreink


Élő eredmények