Szerkesztő: Kuti György | m4sport.hu.
2018. 12. 22. 11:00

Jövőre már ellenfél lesz.

„Ez úgyis egy másolat, szóval nem számít, ha elejted” – viccelődött Kimi Räikkönen, miközben Sebastian Vettellel fotósok előtt ünnepélyesen sisakot cseréltek, és kollégája megjegyezte, akár el is ejtheti a fejvédőt. Tipikus „kimis” leleplezés, amilyenekhez hasonlót már nemigen fogunk látni és hallani a Ferrarinál, hiszen a finn számára egyben búcsúest is volt a csütörtöki maranellói év végi összejövetel, melyen az ajándékozásra is sort kerítettek.
 
Ők ketten 81 futamot teljesítettek csapattársként 2015 óta, Räikkönen pedig 2007-től 2009-ig tartó első ferraris korszakával együtt 152 nagydíjon képviselte a vörös csapatot, 10 győzelmet, 52 dobogós helyezést, 7 pole pozíciót és 23 leggyorsabb kört jegyezve velük.
 
A sisakcseréről Räikkönen az Instagramon is közzétett képet, melyhez Vettelt megszólítva csak annyit írt: „Jó volt veled dolgozni, pajtás!” A barát bizonyára Vettelnek is fog hiányozni, aki később azzal viccelődött, hogy szeretné továbbvinni a „jégemberi” örökséget Maranellóban. „Mivel Kimi most elhagy minket, én vállalom a szerepét, és mostantól rövid válaszokat fogok adni” – mosolyogtatta meg kollégáit.
 
Mindez már a Ferrari színpadán, a nagyközönség, a dolgozók előtt történt, ahol a nagy kivetítőn Räikkönen tiszteletére egy, a legszebb közös pillanatokat felidéző, az első – az előd, Michael Schumacher jelenlétében zajló – ferraris teszttel induló és a bajnoki sikerüket is megmutató rövidfilmet is levetítettek. A végére csak annyit írtak: „Grazie Kimi!” (Köszönjük, Kimi!).
 

Aztán Räikkönen is hálálkodott. „Már mindenkinek köszönetet mondtam, de most szeretnék mindenkinek egyszerre is újra köszönetet mondani” – fogalmazott beszédében. „Két részletben összesen nyolc évet töltöttünk együtt, bajnoki címekből is kivettem a részem, egy egyéni és két csapatbajnokságot nyertünk. Azóta, hogy 2014-ben visszatértem ide, a csapat elképesztően hosszú utat járt be. Talán nem is tudnám szép szóval jellemezni az akkori helyzetet – 2014 nagyon-nagyon messze van attól, ahol most tartunk. Ugyan a legnagyobb trófeát még mindig nem sikerült megszereznünk, hiszem, hogy jó kezekben van a csapat, és minden jót kívánok nektek a jövőre nézve! Remélem, megnyeritek, mert nem szeretnék úgy bevonulni a történelembe, hogy én voltam az utolsó, aki világbajnok lett veletek” – mondta mosolyogva 2007 bajnoka, hatalmas taps kíséretében. 

Cimkék: forma-1 , ferrari , räikkönen

Legfrissebb híreink


Élő eredmények