Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 13. 12:01

Komoly kritikát kapott.

 

A ma már televíziós szakértőként dolgozó korábbi Forma–1-es pilóta, Martin Brundle úgy érzi, Kimi Räikkönen elérkezett pályafutása végéhez, a Ferrari pedig bátran leigazolhatja a helyére az eddig remekül teljesítő Charles Leclerc-et.
 
Räikkönen több jó időmérős lehetőséget is elszalasztott 2018-ban, a futamokon pedig az esetek többségében alaposan elmarad csapattársától, Sebastian Vetteltől. Noha a finn még mindig képes megvillanni, a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle úgy érzi, itt az ideje, hogy a 2007-es világbajnok búcsút intsen a királykategóriának.

„A Ferrari aggódhat Kimi miatt” – kezdte, utalva arra, hogy a konstruktőri bajnokságban már most hátrányba kerültek. „Nagyon jól tudom, hogy az egyik legnépszerűbb pilóta, de azután, hogy újra hibázott az időmérőn, a futamon nagyjából 30 másodperccel a csapattárs mögött ért célba.”
 

 

„Mit fognak most tenni? Én úgy vélem, Kimi elért az út végéhez. Időről időre még mindig meg tudja villantani a régi sebességét, de már nem tudja úgy végrehajtani a szükséges versenystratégiát, mint régen. Éppen ezért nem tud túlságosan hatékony segítője lenni Vettelnek sem. A konstruktőri bajnokság megnyerése nagyon fontos a Ferrari számára. Nem viccből tüntetik fel a bajnoki éveiket az utcai autók műszerfalain” – magyarázta.

„Ha ebben az érában ismét nyerni szeretnének a Mercedes valamint a Red Bull ellen, akkor szükségük lesz egy (Daniel) Ricciardóra vagy Leclerc-re Vettel mellé. És Vettelnek meg kell barátkoznia ezzel a gondolattal” – utalt arra, hogy a német a sajtóhírek szerint továbbra is azért lobbizik, hogy Räikkönen maradjon a csapattársa, akivel egyébként remek kapcsolatot ápol.

Cimkék: f1 , raikkonen

Legfrissebb híreink


Élő eredmények