Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 19. 11:50

Várható volt valahol!

 

Valóban nem kellett sokat várni a Red Bull és a Honda egyezségének bejelentésére, kedd reggel ugyanis – nem sokkal azt követően, hogy több forrás is megírta, hamarosan jön a nagy hír – a felek megerősítették, 2019-től együtt küzdenek majd a királykategóriában.

 

Hosszú ideje tartott már a Red Bull „motorügye”, a mai napon azonban pont került a találgatások végére, a felek ugyanis bejelentették, jövőre kezdetét veszi a bikások és a Honda együttműködése. A szerződés első körben két évre szól (tehát a jelenlegi éra, azaz 2020 végéig), és nem befolyásolja a Toro Rosso helyzetét, vagyis mindkét istálló a legújabb fejlesztésű Honda-motorokat kapja majd.
 

 

Noha komoly meglepetést azért nem okozott, a bejelentés némileg váratlanul érkezett, a Red Bull ugyanis korábban azt kommunikálta, hogy az Osztrák Nagydíj idején dönt majd, egybehangzó sajtóértesülések szerint azonban már hétfő este elhatározták, hogy Renault-ról Hondára váltanak.

 

„Miután jó kapcsolatot alakítottunk ki a Toro Rossóval, úgy döntöttünk bővítjük a Forma–1-es projektet, és 2019-től a Red Bull-család másik csapatával is együttműködünk” – nyilatkozta Hacsigo Takahiro a Honda elnöke. „Köszönhetően annak, hogy két csapattal dolgozunk, kétszer annyi adatot gyűjthetünk majd, mint korábban. Hisszük, hogy a Toro Rossóval és a Red Bull-lal való együttműködés közelebb visz a győzelmekkel és a bajnoki címekkel kapcsolatos cél eléréséhez, köszönhetően annak, hogy két erős partnerséget is felépítünk” – magyarázta.
 
Cimkék: f1 , red-bull

Legfrissebb híreink


Élő eredmények