Szerkesztő: Nagy Benjámin | MTI
2018. 11. 11. 09:35

Nem is akármiért!

 

Hosszas vizsgálódás után döntést hozott Sebastian Vettel mérlegelős ügyében az FIA: a németet vétkesnek találták, ám második rajthelyét nem veszítette el.

 

Nem a rajthelyével és az időmérős eredményével kellett fizetnie Sebastian Vettelnek azért, hogy kárt tett az FIA mérlegében. A német versenyző az időmérő Q2-es szakaszában nem az előírásoknak megfelelő módon állt ki a szúrópróbaszerű, de kötelező mérlegelésre: járó motorjával egyrészt megnehezítette a mérés folyamatát, másrészt megrongálta a berendezést, amivel aztán már nem volt mód újabb mérlegeléseket végrehajtani.

A vizsgálattól az ítélethirdetésig eltelt időben a boxutcában szélsőséges vélemények terjedtek. Volt, aki úgy vélte, miután az autók szabályosságát vizsgáló eljárásra hányt fittyet, Vettelt akár még utólagosan ki is lehetne zárni. Mások a szabályokat vették elő, és felhívták a figyelmet arra, hogy semmi sem tiltja a járó motorral történő távozást a mérlegről.

Az FIA végül minden bizonyítékot és szempontot számításba véve úgy határozott, hogy megrovásban részesíti Vettelt, továbbá súlyos, 25 ezer eurós, azaz 8 millió forintnak megfelelő büntetést szab ki rá.
Cimkék: f1 , forma-1 , sebastian-vettel

Legfrissebb híreink


Élő eredmények