Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 04. 21. 16:29

Az F1 kínai mészárosa aggódik.

 

A csapat holland versenyzője, Max Verstappen attól tart, a Red Bull hátrányba kerül a jövő héten rendezendő Azeri Nagydíjon, a helyszínen ugyanis több hosszú egyenes is található, a bikások pedig ezen a téren még mindig lemaradásban vannak.

 

A Red Bull Daniel Ricciardo révén a múlt vasárnapi Kínai Nagydíjon és a tavalyi azerbajdzsáni futamon is győzelmet ünnepelhetett, és ha csak ezt a két tényt nézzük, akkor az idei bakui verseny előtt akár favoritnak is tarthatnánk őket, a sikerhez azonban mindkét esetben szükségük volt némi szerencsére, autójuk végsebessége pedig továbbra is elmarad az ellenfelekétől.

Az azerbajdzsáni pályán pedig komoly szükség van a jó végsebességre, hiszen a versenyzőknek sok hosszú egyenesen kell áthajtaniuk. A bikások holland pilótája, Max Verstappen éppen ezért nyilatkozott meglehetősen óvatosan a jövő hétvégén rendezendő viadal kapcsán.
 
„Jó pálya, de nem igazán passzol a versenyautónkhoz” – kezdte a fiatal pilóta. „A célegyenes nagyon hosszú, ez pedig egyet jelent azzal, hogy értékes időt fogunk veszíteni ezen a ponton. A tavalyi évben nagyon jól tudtuk kezelni a problémáinkat, és a verseny napján végül ütőképes volt a csomagunk” – dicsérte a Red Bull 2017-es erőfeszítéseit.

Ami a hollandot illeti, ő tavaly nem is ért célba, egy motorprobléma miatt ugyanis fel kellett adnia a küzdelmet. Mikor ez történt, Verstappen a negyedik helyen állt. „A tavalyi hétvége nagyon balszerencsés volt számomra. Az autó végül egészen jól viselkedett, a hiba miatt azonban lecsúsztam egy potenciális dobogós helyezésről, vagy akár egy győzelemről. Nagyon remélem, hogy ebben az évben feledtetni tudom azt az elveszített lehetőséget” – zárta gondolatát.

Verstappen egyébként már Kínában elhintette, nincs megelégedve a Red Bull által használt Renault-motorokkal, hiszen olyan problémákat észlelt, mint a 2017-es azeri hétvégén. A franciák eközben gőzerővel dolgoznak a fejlesztéseken, és ígérik, a szezon közepén előállnak egy komolyabb csomaggal, melynek bevetésével az erőforrásaikat használó csapatok nagyot léphetnek előre.
Cimkék: verstappen , f1

Legfrissebb híreink


Élő eredmények