Szerkesztő: Kuti György | m4sport.hu.
2018. 12. 15. 19:11

100 millió eurós befektetés.

 Komoly változtatásokat tervez végrehajtani tradicionális pályáján a Forma–1 egyik legrégebbi helyszínének számító Monza.

 
Egyelőre még nem biztosította be a 2019 utáni jövőjét az Olasz Nagydíj helyszínéül szolgáló versenypálya, ám a futamot szervező olasz szövetség, az ACI elnöke máris egy hosszabb távú fejlesztési projektet mutatott be, melynek keretében a vonalvezetésen is jelentősen változtatnának.
 
Angelo Sticchi Damiani egy 100 millió eurós befektetés kilátásba helyezésével igyekezett javítani az esélyeiket a hosszabbításra a Liberty Mediánál. A nagy pályafelújításba az 1922-ben létesítmény százéves évfordulója apropójából vágnának bele, így a projekt 2022-re zárulna le.
 
Damiani előrebocsátotta, hogy eltávolítanák a jelenlegi vonalvezetés három sikánjának egyikét (vélhetően a másodikat, amelyben idén Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ütközött), hogy méltóak maradhassanak a "Sebesség temploma" névhez, emellett módosítanák a Lesmo-kanyarok második jobbosának vonalvezetésén is. Ez utóbbi viszont valójában visszatérés lenne egy korábbi verzióhoz, hiszen az 1994-es biztonsági módosítás előtti gyorsabb kanyarváltozatot szeretnék rekonstruálni. Ez nem ígérkezik egyszerű vállalkozásnak, mivel így a bukóteret is növelniük kéne, a fák viszont útban vannak.
 
További terv, hogy összességében kiszélesítenék a pályát. Az FIA 12 méteres szélességet ír elő, ám mivel Monza régi építésű helyszín, kivételt élvez e szabály alól. Emellett új bekötőutakat építenének, a paddockba vezető részeket is modernizálnák, kiszélesítenék, és még egy új lelátót is felhúznának, mely a mostani főtribünt váltaná. Damiani kiemelte, a korábbi vonalvezetést is összekapcsolnák a régivel, mely együttesen egy 10 kilométeres pályavonalat adhatna.
Cimkék: forma-1 , változások , monza

Legfrissebb híreink


Élő eredmények