Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 09. 11. 10:23

Sima helycserével zárhatják le az ügyet.

A Ferrari jövő évi pilótakettősét is közölték a Räikkönen-távozás után: Sebastian Vettel csapattársa a fiatal Charles Leclerc lesz. Monzában válhatott véglegessé, hogy nincs kiút abból a szerződésből, amit a nemrég elhunyt korábbi Ferrari-elnök, Sergio Marchionne kötött a hatalmas tehetségnek tartott Alfa Sauber-pilótával. Vagyis Leclerc és Räikkönen simán helyet cserélnek jövőre.

 

Ferrari: eldőlt Räikkönen sorsa! " AUTÓ-MOTOR › Forma 1

Hivatalos bejelentést tett az istálló.

Az újonc Leclerc rettentően jó formában kezdte a szezont, az első kilenc futamból ötön is pontszerző volt. Ezzel már akkor több pontot szerzett, mint a Sauber a teljes 2017-es idényben, azóta viszont többnyire rajta kívülálló okok miatt nem szerzett újabb pontokat. Ám így is jobban teljesít, mint csapattársa, Marcus Ericsson.
 
Az F2 2017-es és a GP3 2016-os bajnoka a Ferrari történetének második legfiatalabb pilótája lesz még úgy is, hogy az idei szezon közben betölti majd a 21-et. Csak a mexikói Ricardo Rodríguez ült Ferrariban 20 évesnél fiatalabban, utána a második legfiatalabb eddigi Ferrari-pilóta Jacky Ickx volt 23 évesen és 5 naposan.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények