Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 07. 06. 10:40

Kicsit áthúzhatja a számításaikat.

 

Rossz hírrel indult Valtteri Bottas brit hétvégéje: motorcserét hajtottak végre nála a pénteki első szabadedzés előtt.

 

Beigazolódott, amit már csütörtökön sejteni lehetett: hiába nem volt köze az új erőforráshoz Valtteri Bottas spielbergi hidraulikai hibájának, miután amiatt túlmelegedett a hajtóegysége, azt ki kellett cserélni az autójában. Bottas már a Brit Nagydíj pénteki első szabadedzése előtt megkapta az idei harmadik hajtóegységét. Ezért most még nem jár büntetés, ám az mindenképpen rossz hír számára, hogy az év hátralévő részében így már szinte biztosan lesz egy hátrasorolása.

Öröm az ürömben, hogy az Ausztriában károsodó egységről még nem kell végleg lemondania a csapatnak, azt a tervek szerint Hockenheimben a pénteki napon újra kipróbálják élesben, és ha bírja, talán később is bevetik még.

„Valtteri ezen a hétvégén egy harmadik erőforrást kap. Elővigyázatosságból kerül sor a cserére, miután a második egysége az ausztriai kiesésekor túlmelegedett” – nyilatkozta a Mercedes szóvivője. „Ez nem jelenti azt, hogy a második motor már nem használható, Németországban újra használni fogjuk, hogy ellenőrizzük. Nem kapunk büntetést, mert még az engedélyezett motorszámon belül vagyunk. Az FIA hamarosan megerősíti a csere tényét.”

Úgy tudni, Bottas új V6-ost, MGU-H-t és turbófeltöltőt kap, valamennyiből a harmadik példányát, míg használatba veszi a második MGU-K-ját is, amellyel így szintén elérte a büntetési határt.
Cimkék: f1 , mercedes

Legfrissebb híreink


Élő eredmények