Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 25. 08:53

A német előrébb végzett Bottasnál, így forrtak az indulatok.

 

Kiverte a biztosítékot az F1 Francia Nagydíja után a Mercedesnél, hogy a vétlen Valtteri Bottas futamát teljesen tönkretevő Sebastian Vettel megúszta egy 5 másodperces időbüntetéssel. Niki Lauda szerint jóval több járt volna a négyszeres világbajnoknak ezért a „hatalmas hibáért”, míg Lewis Hamilton azt találta ironikusnak, hogy a német nyilvánvaló bakija után is az ártatlan ellenfele előtt érhetett célba.

 

Charlie Whiting versenyigazgató elismerte, lehetett volna komolyabb is Sebastian Vettel büntetése, ám szerinte ehhez a bíráskodás egyik alapelvét hazudtolták volna meg. "A bírák négy lehetőségből választhattak” – kezdte magyarázatát. „Adhattak öt vagy tíz másodperces büntetést, áthajtásos büntetést és stop-and-go büntetést. Az öt másodperc mellett döntöttek, ami megfelel a korábbi hasonló eseteknél alkalmazott szankcióknak.”

A szakember kiemelte, hiába érvelnek azzal, hogy a bűnös végül több pontot szerzett áldozatánál, a bíráskodásban szerinte az efféle szempontoknak nincs helye. „Ha a következményei felől közelítjük a balesetet, akkor másképp is lehetne értékelni. Viszont a bíráknak nem ez a feladatuk” – hívta fel a figyelmet arra, hogy ők kizárólag a vétséget teszik mérlegre.

Cimkék: vettel , f1

Legfrissebb híreink


Élő eredmények