Szerkesztő: Simon Zoltán | m4sport.hu
2018. 07. 09. 08:42

Elkerülte a két ferrarist és a futamot követő interjúadást is Lewis Hamiltonn a Brit Nagydíj után – elmagyarázta, miért.

Martin Brundle kétségbeesetten kereste Lewis Hamiltont a silverstone-i futam leintése után a parc fermében, ám sehol sem találta. Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a szokások szerint állt a rendelkezésére a díjátadó előtt megejtett interjúhoz, a brit viszont érezhetően nem kereste senki társaságát, és egyből a díjátadóra előkészítő szobába ment.
 
„Furcsa volt, és nem is igazán értem” – mondta volt csapattársa felszívódásáról Nico Rosberg a német RTL szakértőjeként. „Rendben, nem nyert, de nagyszerű versenyt futott, és remekül sikerült a kármentése. Meglepett, hogy ezek után összetörve guggolt a földön.”
 
Meglepettségével nem volt egyedül. A Telegraph munkatársa a futamot követő sajtótájékoztatón fel is tette a kérdést a négyszeres bajnoknak, dühös volt-e, és szándékosan kerülte-e a ferrarisok, és különösen az őt a harmadik kanyarban kiütő Räikkönen társaságát. „Nem voltam az. Nem” – felelte Hamilton. „Könnyű ott ülni és nézni a versenyt. Én a belemet is kidolgoztam a futamon! Teljesen száz százalékot adtam, ezer százalékot! Minden energiát beleadtam, amim csak volt. Nem maradt semennyi, amikor bejöttem” – magyarázta elvonulásának okát.
„Az emberek azt várják, hogy kiszállsz az autóból, integetsz és mosolyogsz. Én mindent beleadtam, amit csak tudtam, és még állni is alig bírtam. Az utolsó helyről jöttem vissza, szóval akkor nem igazán volt mit mondanom, muszáj volt vennem egy mély lélegzetet. Nincs semmi bajom Kimivel.”
 
Hamilton nem véletlenül emelte ki a futam után is az őt buzdító közönség szerepét: az időmérő után a versenyen is érezhető volt, hogy mennyire hajtotta őt a lelkesedés és a bizonyítási vágy. Időmérős köre után remegve szállt ki az autójából, a második helyet érő visszakapaszkodása során pedig a lelkét is kitette a pályára. „Hihetetlenek voltak a szurkolók ezen a hétvégén! Idén nagyon szoros csatát vívunk, a legintenzívebb párharcot, amit valaha vívtunk” – állapította meg.
 
Az elmaradt interjút egyébként nem sokkal később pótolta. Brundle a díjátadó végén a dobogón kapta mikrofonvégre Hamiltont, aki megköszönte szurkolóinak a biztatást, és megígérte, hogy a mostani vereség után sem fogja föladni. És ekkor tette a hullámokat kavaró megjegyzését is a Ferrarik "furcsa taktikájára" is...
Cimkék: lewis-hamilton , f1

Legfrissebb híreink


Élő eredmények