Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 03. 14. 16:07

A Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) érkezik a Ferrari legújabb szakembere!

A vörösök az F1 helyettes versenyigazgatójával, a biztonsági bizottságban is fontos szerepet betöltő Laurent Mekiesszel kötöttek szerződést, melynek értelmében szeptember végétől már náluk dolgozik - írta az m4sport.hu.

 
Kevesebb, mint fél évvel azután, hogy a Renault szerződtette az FIA egyik technikai igazgatóját, Marcin Budkowskit (kiváltva ezzel a riválisok ellenszenvét), a Ferrari is a szövetségtől igazolt műszaki szakembert. Azt egyelőre nem közölték, Laurent Mekies egészen pontosan milyen szerepet tölt majd be a csapatnál, azt viszont már tudni lehet, hogy közvetlenül a technikai igazgatónak felel majd.
 
Az FIA hivatalos közleményében kiemelte, a francia szakember kilép a konkrét F1-es tevékenységi köréből, a három hónapos felmondási idő végig viszont továbbra is ellátja feladatait a szövetség biztonsági bizottságában. Innen június végén távozik majd.
 
A vörösöknél rövid „kertészeti szabadsága” után, szeptember 20-án áll munkába. Mekies számára nem lesz teljesen ismeretlen az F1-es csapatnál való munka, 2001 és 2002 között ugyanis az Arrowsnál, majd 2002-től a Minardinál és a Toro Rossónál dolgozott (itt főmérnök és teljesítménymérnök is volt), mielőtt 2014-ben csatlakozott az FIA-hoz.
 
A szövetségnél biztonsági igazgatóként ő felügyelte a glória bevezetését a királykategóriában és a Forma–2-es bajnokságban, miközben folyamatosan lépdelt előre a ranglétrán. Az utóbbi időben már helyettes versenyigazgatóként is tevékenykedett (ezt a posztot hagyja el azonnal hatállyal), és egyre több szakmabeli tekintett rá úgy, mint a fő versenyigazgatói szerepkört hosszú évek óta betöltő Charlie Whiting lehetséges utódjára.
 
Azt egyelőre nem tudni, hogyan reagálnak a riválisok a kinevezésére, az ügynek azonban várhatóan lesz némi utóélete, a Renault tavalyi lépése ugyanis hatalmas zavart keltett a csapatok körében, melynek hatására a franciák végül arra kényszerültek, hogy a tervezettnél később, idén áprilisban küldjék csak csatasorba Budkowskit. Persze a két eset annyiban más, hogy amíg a lengyel szakember technikai vezetőként jól ismerte a csapatok belső információit (technikai titkait), addig a francia biztonsági szakemberként és versenyigazgatóként nem fért hozzá ilyen mennyiségű adathoz.
 
 
Cimkék: ferrari

Legfrissebb híreink


Élő eredmények