Szerkesztő: Simon Zoltán | m4sport.hu
2018. 07. 22. 19:50

A meghallgatás sokáig tartott, az ítészek pedig végül megállapították a szabálysértés tényét...

 Hosszas vizsgálat után az FIA döntött Lewis Hamilton a boxutcai kihágása ügyében. Hivatalossá vált, hogy a címvédő a Német Nagydíj győztese!

 
„Nem fogják elvenni tőlem” – jelentette ki Lewis Hamilton az újságíróknak, amikor kijött az FIA versenybíróságától. Közel egy óráig volt benn a meghallgatáson, amit azért indítottak ellene, mert a biztonsági autós fázis alatt a verseny 52. körében elindult a boxutcába, majd az utolsó pillanatban  meggondolta magát, és a záróvonalon és a füvön áthajtva mégis visszatért a pályára.
 
Az esetet a futam alatt nem vizsgálták. Charlie Whiting versenyigazgató elmondása szerint azért csak órákkal a leintés után tették meg, mert szerették volna megvárni a futam végét, a díjátadót, a lezúduló eső végét, és hogy lecsillapodjanak a kedélyek.
 

A meghallgatás sokáig tartott, az ítészek pedig végül megállapították a szabálysértés tényét, de úgy határoztak, hogy a legenyhébb büntetési formával, egy megrovással „jutalmazzák” a britet.
 
Az indoklásuk:
 
„Nyilvánvaló volt, hogy szabálysértés történt, hiszen a versenyző egyértelműen keresztezte a pályát és a boxutca bejáratát elválasztó vonalat. A büntetés meghatározásában viszont figyelembe vettük az alábbi tényezőket:
 
 
1.      1. A versenyző és a csapata nyíltan elismerték, hogy hibáztak, és azt a tényt is, hogy a csapaton belül zűrzavar volt akörül, kiálljanak-e, vagy a pályán maradjanak. Ez vezetett szabálysértéshez.
 
 
2.      2. Az a tény, hogy a szabálysértésre a biztonsági autós fázis alatt került sor.
 
 
3.    3. Egy pillanatig sem állt fenn semmilyen veszély a többi versenyzőre nézve, és az irányváltoztatás biztonságos módon történt.
 
 
Mindezt figyelembe véve, és tekintettel az idézett szabály korábbi megsértésének ügyeire, azon álláspontra jutottunk, hogy ez alkalommal a megrovás a megfelelő büntetés e szabálysértésre.”
 
 
 
 
 
Cimkék: forma-1 , f1 , lewis-hamilton

Legfrissebb híreink


Élő eredmények