Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 12. 14. 09:22

Az eddig ismert téli menetrend.

Csütörtök este rendezték az olasz autósporttal foglalkozó szaklap, az Autosprint, valamint az olasz autósport-szövetség év végi díjátadó ceremóniáját, melyen a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is tiszteletét tette (új versenyzője, Charles Leclerc társaságában). A Ferrari sok esetben az év végi karácsonyi sajtóebédje alkalmával jelenti be, mikor mutatja be új autóját, ám miután ez az esemény idén elmarad, Arrivabene a mostani milánói gálán nevezte meg az új masina érkezésének dátumát.

 
„A csapatunk, melyet Mattia Binotto (technikai igazgató) vezet, már hónapok óta dolgozik a jövő évi autón. Az új motorok már futnak a tesztpadokon, és vannak bizonyos elemek az autóhoz, melyeket már gyártunk. A teljesítményt meghatározó elemek csak az utolsó pillanatban fognak érkezni, és mivel az idő egyre fogy, a feszültség is egyre nő. Az autónkat február 15-én fogjuk bemutatni, arra a napra mindennek el kell készülnie” – nyilatkozta a csapatot 2015 óta irányító szakember.
 
A Ferrari a február 15-ei leleplezésével csak pár napot hagy magának a téli tesztidényre való felkészülés előtt, hiszen idén az valamivel korábban veszi kezdetét. Az első négynapos kollektív téli teszt február 18-án rajtol Barcelonában. Ezt megelőzően esetleg egy filmes napon lesz lehetőség az új versenygépek bejáratására, amit a Ferrari az utóbbi években rendszerint ki is használt.
 
Az eddig ismert téli menetrend:
február 15. – a Ferrari bemutatója
február 18-21. – 1. teszthét, Barcelona (Circuit de Catalunya)
február 26-március 1. – 2. teszthét, Barcelona (Circuit de Catalunya)
Cimkék: ferrari , forma-1

Legfrissebb híreink


Élő eredmények