Szerkesztő: Simon Zoltán | hvg.hu
2019. 01. 07. 18:30

Teljes felelősséget vállalt a hibákért.

A Gazzetta dello Sport által elsőként írt infókat a BBC már tényként kezeli, és azt írják, a távozás oka, hogy 2018-ban nem sikerült megnyerni egyik címet sem a formula autós világbajnokságban. Bennfentesekre hivatkozva azt írja a lap, hogy a döntést a Ferrari elnöke, John Elkann készítette elő röviddel a karácsonyi szünet előtt.

 
A 61 éves Arrivabene 2014 decembere óta volt a csapat főnöke, és az akkori főszponzor a Philip Morris alelnöki posztjáról érkezett.
 
A hírek szerint a Fiat- és Ferrari-elnök, tavaly elhunyt Sergio Marchionnénak már szándéka volt Arrivabene eltávolítása és Binottóval való helyettesítése. Marchionne halála után aztán az Arrivabene és a Binotto közötti hatalmi harc egyre erősödött.
 
Az új csapatfőnöknek Sebastian Vettellel és az új tehetség, Charles Leclerckel kell majd együtt dolgoznia. Binotto nagyon érti a technológiát és bennfentesek szerint van ugyan rálátása a Ferrari F1-es üzleti tevékenységeire is, de szüksége lehet némi segítségre a cég kereskedelmi tevékenységének megértéséhez.
Cimkék: ferrari

Legfrissebb híreink


Élő eredmények