Szerkesztő: Kuti György | m4sport.hu.
2018. 11. 25. 19:01

Hamilton, Vettel és Verstappen értékelt.

A világbajnok, Lewis Hamilton nyerte a 2018-as szezon utolsó versenyét Abu-Dzabiban, mégpedig a nagy rivális, Sebastian Vettel előtt. A dobogó harmadik fokára Max Verstappen állhatott fel, miután sikeresen fölkapaszkodott a hatodik rajthelyről – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a szezonzáró leintését követően!
 
Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely
 
„Nagy megtiszteltetés volt Sebastian ellen küzdeni ebben az évben. Az F3 óta ismerem őt, és mindig egy őszinte, keményen dolgozó srác volt. Mindig a legjobbat nyújtotta. Most is egész évben munkát végzett és nagy volt a nyomás rajtunk. Ez a legjobbat hozta ki a csapatból! Tudom, hogy jövőre is erősen tér vissza, és igyekszem majd tartani vele a lépést. Fantasztikus megtiszteltetés volt, Fernando (Alonso) ellen versenyezni. Ő egy igazi legenda. Amikor még nem voltam F1-es csodáltam őt, és néztem, mi mindent ér el. Nem hittem volna, hogy valaha is hiányozni fog egy pilóta, de ő fog nekem is, és a sportnak is. Ami a mai futamot illeti, amikor az elején kiálltam arra gondoltam, jó sokáig kell majd menni egy szett abroncson, hogy elérjek a végéig, de a csapat jól számolt, remekül építették fel a taktikát. Nagy köszönet a Mercedesnek, és mindenkinek, aki támogatott minket. Nélkülük nem nyertünk volna! És a szurkolók nélkül sem lenne ugyanolyan az F1, akik minden hétvégén eljönnek.”
 
Sebastian Vettel (Ferrari) – 2. hely
 
„Lewis a bajnok, és meg is érdemli, hogy ő legyen a bajnok. Nagyon kemény szezon volt, de mindent megpróbáltam, egészen az utolsó körig, még ma is. Kicsit sikerült mindig felzárkózom, de nagyon jól tartotta az előnyt, az elején pedig tudta kontrollálni a tempóját. Jó lett volt egy kicsit több test-test elleni küzdelem, de sok jó versenyünk volt idén. Ahogy mondta, erősebben próbálunk majd visszatérni, hogy megnehezítsük majd a dolgát.”
 
Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely
 
 

„A rajtom jó volt, de aztán a motorom biztonsági fokozatba kapcsolt. Akkor újra kellett indítanom a programot, ami nem volt egyszerű, de szerencsére sikerült megtennünk. Nyomás alatt tartottuk az előttünk lévőket, és aztán pedig sikerült egészen sokáig életben tartani a szuperlágy gumikat. Egészen jó volt a tempónk. Az utolsó körök nem voltak egyszerűek, mert az előttem lévő Toro Rosso olajat permetezett a sisakomra, és nem is igazán láttam, merre megyek.” 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények