Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 04. 18. 12:38

Kedden Angliában letartóztatták a Force India tulajdonosát és csapatfőnökét, Vijay Mallyát.

 Az indiai üzletember ellen hazájában korábbi cégei, köztük a Kingfisher Airlines csődje óta folyik bírósági eljárás csalás és sikkasztás ügyében. Vijay Mallya 2016 elején hagyta el az ázsiai országot, s költözött át végleg Angliába, ahol útlevele bevonása miatt gyakorlatilag önkéntes „száműzetésben” élt. Az előző évben a silverstone-it leszámítva egyetlen futamot sem látogathatott meg - írta az m4sport.hu.

 

Horrorisztikus baleset a brit autóversenyen - videó " AUTÓ-MOTOR › Friss hírek

A hétvégén a brit Formula-4 viadalon hatalmas baleset borzolta a kedélyeket. Billy Bonger nagy sebességgel csapódott a hirtelen lelassuló Patrik Pasma autójába. A 29 éves Vettel az idén másodszor, pályafutása során pedig 44. alkalommal nyert F1-es futamot, Bahreinben harmadszor diadalmaskodott. A harmadik helyen a pole pozícióból karrierje során először rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája zárt.

Indiában elfogatási parancs van érvényben ellene, ám hiába a hatóságok többszöri felszólítása, Mallya nem volt hajlandó megjelenni az ellene hazájában folyó tárgyalásokon. Év elején emiatt India hivatalosan is a kiadatását kérte Nagy-Britanniától.
 
Kedd délelőtt Londonban a Scotland Yard vette őt őrizetbe. „Vijay Mallya (61) le lett tartóztatva az indiai hatóságok nevében, csalás vádjával. Azt követően vették őrizetbe, hogy látogatást tett London egy központi rendőrségén” – állt a rendőrség hivatalos közleményében.
Cimkék: forma-1

Legfrissebb híreink


Élő eredmények