Szerkesztő: Pál Attila Márk
2013. 06. 13. 15:35

A Lotus finn pilótája, Kimi Räikkönen sorozatban a 24. versenyén is pontszerző helyen végzett, így beállította Michael Schumacher vonatkozó rekordját, amit a Brit Nagydíjon meg is dönthet. A rekord jelentőségéről kérdeztük állandó szakértőnket, Czollner Gyulát.

 

„Räikkönen teljesítménye egy nagyon jól hangzó rekord, de ennek csak és kizárólag akkor lenne értéke, ha minden egyes versenyén a dobogón végzett volna, ugyanis így sem egyéni, sem pedig csapatszinten nem tud profitálni belőle. Mint tudjuk tavaly sem ő lett a világbajnok és idén is csekélyek az esélyei, de ugyanez vonatkozik a konstruktőri pontversenyre is. Ameddig Grosjean rendre összetöri a kocsiját, addig hiába szerez fontos pontokat Räikkönen, a Lotus nem tud előrébb lépni a csapatok ranglistáján.

Statisztikailag tehát nagyon jól hangzik Schumacher rekordjának beállítása, de gyakorlatilag kevés haszna származik belőle Räikkönennek, ez a „nesze semmi, fogd meg jól” tipikus esete.
Hogy egy más sportágbeli hasonlattal éljek: hiába nyer valaki mindig szettet Nadal ellen, ha a a mérkőzést a végén mindig a spanyol győz." - nyilatkozta Czollner Gyula.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények