Szerkesztő: Pál Attila Márk
2013. 05. 21. 21:06

Michelisz Norbert ugyan szerzett egy harmadik helyet a hétvégi, Salzburgringen rendezett WTCC-futamon, de a verseny leginkább a hátsó szárny miatti büntetéséről maradt emlékezetes. A történteket Czollner Gyula, a sport365.hu álandó szakértője értékelte.

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető Michelisz Norbert az első futamban nem tudott beleszólni az élcsoport küzdelmeibe a Salzburgringen, mert a szombati időmérő után autója szabálytalan hátsó szárnya miatt az utolsó helyre sorolták. 

"A szombati időmérő edzésen látott lassulási verseny, majd a követhetetlen büntetés osztogatás miatt sokan neki estek a WTCC sorozatnak és "komolytalan", "botrányos" és még egyéb negatív jelzőkkel illették. Pedig szerintem ami történt, az hasznára fog válni a sorozatnak. Egyrészt mert fény derült egy kiskapura a szabálykönyvben, amit most be lehet csukni, hogy még egyszer ilyen eset ne forduljon elő. Másrészt pedig mert a botrány mindig jó reklám, még ha negatív akkor is. Ezt már az elmúlt több mint hatvan évben megtanulhattuk Bernie Ecclestone-tól, a Forma-1 mindenható urától. Sok botrányos eset volt a Forma-1 történetében is és a nézők elfordultak a sporttól? Dehogy! Minél nagyobb botrány volt, annál inkább nézték. Szerintem WTCC időmérő edzésről annyi szó még nem esett, annyi cikk és annyi poszt még nem született, mint a salzburgringiről. Azt gondolom, hogy a következő időmérőt többen megnézik majd, mint az eddigieket. Mert hogy is szól az ókori római mondás? Kenyeret és cirkuszt a népnek! Na, hát kenyeret eddig is lehetett kapni a büfében, és most már van cirkusz is." - mondta a sport365.hu állandó szakértője, Czollner Gyula.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények