Szerkesztő: Márványi Péter
2016. 12. 09. 11:28

Az észak-amerikai profi jégkorongklubok (NHL) vezetői nem támogatják, hogy az NHL-es játékosok részt vegyenek a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

 

 

 
 
Gary Bettman, az NHL elsőszámú vezetője a Palm Beach-i tanácskozás után közölte: szerinte az a fair, ha elmondja, erős ellenérzés mutatkozik a klubvezetők részéről. Egyrészt szerintük az üzletüket rontaná, ha februárban két hétre le kellene állítani a bajnokságot az időeltolódás miatt nagyon kedvezőtlen helyszínen, a Koreai Köztársaságban rendezendő játékok miatt, másrészt a dollármilliókat kereső hokisok sérüléseitől is tartanak.
 
 
 
Az NHL-esek 1998 óta mind az öt téli játékokon ott voltak, és amikor nem Észak-Amerikában volt az olimpia, akkor ezek a problémák rendre felmerültek, de sikerült megoldást találni rá. A játékosok változatlanul szeretnének szerepelni és hazájukat képviselni az olimpián.
 
A klubvezetők azt ajánlották a hokisok érdekvédelmi szervezetének (NHLPA), hogy hosszabbítsák meg a kollektív szerződést, és cserébe elengedik őket Pjongcsangba, ám ezt a javaslatot elutasították.
 
Bettman szerint legkésőbb januárban meg kellene állapodni az olimpiai szereplésről, hogy legyen elegendő idő előkészíteni a 2017/18-as bajnoki kiírást.
 
Cimkék: nhl , jégkorong

Legfrissebb híreink


Élő eredmények