Szerkesztő: Sebesta András
2017. 03. 08. 18:00

Dirk Nowitzki a legnagyobbak között.

30000 pont fölé ment Dirk Nowitzki a Dallas Mavericks 38 éves legendája a Los Angeles Lakers elleni hazai meccsen. Ezzel ő lett az NBA történetének hatodik játékosa, aki elérte ezt a hihetetlen számot és ebbe nem is számít bele 3663 rájátszásban szerzett pontja.
 
NBA pályafutása 1998-ban kezdődött, már a draft napján, tehát az indulás első pillanataiban elcserélték, így került Dallasba, ahonnan azóta se távozott.
 
A német veterán immár tizenkilencedik idényét játsza ugyanabban a csapatban, ahol nem kérdés, hogy történetük messze legjobb és legnépszerűbb játékosa. Egyedi játékstílusa és dobótechnikája miatt az egész liga történetében emlékezetes marad.
 
Legnagyobb pillanata minden bizonnyal 2011-re datálható, amikor csapatával felül tudott kerekedni a Lebron James köré épített szupercsapat Miami Heaten, megszerezve egyetlen bajnoki címét.
 
A 13-szoros all-star magasember még nem jelentette be visszavonulási szándékát, a liga egykori legértékesebb játékosának értéke ugyan némileg megkopott, de még mindig stabil kezdő a csapatában.
 

NBA: Döbbenetes, de az irányító 58 pontja se volt elég " AMERIKAI SPORTOK › NBA

Cimkék: nba

Legfrissebb híreink


Élő eredmények